Natręctwo sprzedaży przez telefon w Orange!!!

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • blind_walker
    RS
    • 2010
    • 4533
    • Octavia I combi (1U5)
    • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

Zaraz na początku września dzwonił do mnie facet z Orange. Odebrałem, bo czekałem na ważny telefon. Mówię facetowi, że w ciągu 20 min muszę zajechać na drugi koniec miasta i czekam na ważny telefon. Zaczyna proponować mi ofertę. Podziękowałem, wyłączyłem się.
    Dwa dni mijają, dzwoni do mnie kobieta. Miałem trochę czasu, a niech będzie, pogadam sobie z nią, a chcę zmienić operatora coś koło listopada. Podaje mi ofertę, która jest średnia, proszę o coś lepszego. Ok, oferta jakiś zwierz, nie pamiętam jaki, przez telefon wszystko pasuje i mówię, że muszę zobaczyć oferty innych operatorów, tak dla porównania. A ta miła pani zaczyna mi czytać jakieś coś do umowy i na końcu mam się z tym zgodzić jeśli chcę zawrzeć z nimi umowę. WTF???!!! Nic nie chcę na razie podpisywać... Trochę niegrzecznie, ale przerwałem pani i poprosiłem o telefon pod koniec września, jak będę miał trochę luzu.
    Dzisiaj znowu telefon. :shock: Rozmowa się zaczyna: "Witam, jako, że jest pan z nami od dłuższego czasu, przygotowała dla pana specjalną ofertę, znowu ten zwierz, bla bla bal..." Radosnym głosem podziękowałem, powiedziałem że nie jestem użytkownikiem sieci orange i dzięki temu natręctwu raczej nim nie będę, bo prosiłem o telefon pod koniec września, chyba, że mi przygotuje ofertę z Galaxy SIII za 1zł w abonamencie za 50 zł i będę miał nielimitowane rozmowy do wszystkich plus darmowy internet. Przeprosiła i odłożyła słuchawkę...

SMOG_84, ubezpieczenie telefonu to bardzo dobra sprawa. Możesz się na nim wyżyć po takiej rozmowie i Ci muszą dać nowy. :szeroki_usmiech
    mkII 20VT (600h worked)
    Roooooomster

Komentarz

• Wally
      RS
      • 2012
      • 3790
      • Volkswagen

z końcem września mija mi umowa na abonament w Plusie...

i tu rzeczywiście PLUS bo Pani z numeru 2601 poinformowała mnie,
      że wcześniej dzwonią "akwizytorzy" (ajenci) Plusa i walą 30 minutową ściemę (taka ich praca)....

1...2... 3... telefon - nie wytrzymałem i po pytaniu czy chcę.... odpowiedziałem krótko...
      spierdalaj...
      niezbyt grzecznie ale skończyły się telefony z MEGA opcją i generalnie "za darmo ale..."
      Była Octavia II 1.9 TDI BXE by Wally

=> Superb II FL 1.6 TDI CAYC,
      => Volkswagen Passat City 1.6 TDI
      => Volkswagen Passat Variant 2.0 TSI DSG
      "Nie ma rzeczy niemożliwych... są tylko nieopłacalne..."

Komentarz

• ruwado
        RS
        • 2009
        • 14885
        • Octavia IV (NX3)

Wally, o to bardzo nieładnie postąpiłes, bo oni mieli specjalną ofertę tylko dla ciebie :szeroki_usmiech
        pozdrawiam - Darek

Komentarz

• sew1981
          RS
          S_OCP MemberModeratorr
          • 2009
          • 10917
          • Fiat

Wally, dokładnie...ja do "spier..." jeszcze nie doszedłem, ale zauważyłem, że jak od razu mówie - "nie dziękuje, nie jestem zainteresowny, proszę już nie dzwonić" i poprostu odkładam, nie czekając na reakcję, to nie cisną już tak. Narazie mam totalny looz z nimi.

Komentarz

• rowerek
            Rider
            • 2010
            • 449

Zamieszczone przez Wally
            z końcem września mija mi umowa na abonament w Plusie...
            Zamieszczone przez Wally
            1...2... 3... telefon - nie wytrzymałem i po pytaniu czy chcę.... odpowiedziałem krótko...
            spierdalaj...
            niezbyt grzecznie ale skończyły się telefony z MEGA opcją i generalnie "za darmo ale..."
            Nie wiem jak jest w Plusie ale ja w T-Mobile (wtedy jeszcze w Erze) przy podpisywaniu umowy po prostu powiedziałem, że sobie nie życzę żadnych telefonów z 'magicznymi, super, hiper' ofertami i po sprawie. Wpisali mój numer na swoją 'czarną listę' tel., na które się nie dzwoni i spokój.
            Plus też powinien mieć coś takiego. Zadzwoń do biura obsługi powinni takie rzeczy na poczekaniu załatwić.

Komentarz

• r2r
              RS
              • 2008
              • 4720
              • BSE 1.6 MPI 102 KM

Wally, uwierz że tylko ludzki odruch na to że rozmawiam z człowiekiem, który też ma jakieś uczucia i mimo chujowej roboty, jest człowiekiem i mogę mu zjebać dzień, odpowiadając niezbyt mile na mile postawione pytanie - powstrzymał mnie od takiej krótkiej i skutecznej odpowiedzi, bo w głowie nie miałem zupełnie innej na ten bełkot wymyślony przez szpeców od marketingu i podsuwany pod nos, bogu ducha winnym pracownikom akwizycji telefonicznej, którzy cierpliwie muszą znosić wkurwienie swojego rozmówcy.
              Artur

Komentarz

• Hipolita
                Ambiente
                • 2010
                • 130

tak czytam te gromy na Wally i niestety rozumiem go, ponieważ sam miałem dosyć nieprzyjemną rozmowę z konsultantem z infolinii, osobiście zawsze staram się być miły do innych ludzi nawet dla ludzi pracujących na infolinii ale jak jednego dnia ma się około 12 telefonów z róznych numerów w tym i zastrzeżonych a czeka się na ważną informację to pod koniec dnia osobiście zbluzgałem biednego Pana na infolinii(gdzie od pół roku zawsze po telefonie z infolinii prosiłem o odchaczenie aby nie dzwonić pod mój numer z ofertami) i kończąc historię od dwóch miesięcy nie miałem już żadnego telefonu od pomarańczy :roll: tylko czy trzeba się posunąć do chamastwa aby u niektórych ludzi dotarła jakaś informacja na infolini :roll: tego juz nie wiem, a żeby nie było tak źle to z infolinii multibanku jestem bardzo zadowolony jak człowiek powie NIE, DZIĘKUJĘ to wiedzą że to znaczy NIE, KLIENT NIE JEST ZAINTERESOWANY czyli można :idea:
                Octavia II Kombi 1.9 TDI BXE Ambiente była teraz Octavia III Liftback 1.4 TSI Ambition

Komentarz

• dontak
                  Rider
                  • 2008
                  • 586
                  • Octavia III combi (5E5)
                  • DKZA 2.0 TSI 190 KM

sew1981, masz możliwość zablokowania (bezpłatnego) połączeń z numerów zastrzeżonych. Logujesz się na Orange -> obsługa online-> usługi-> blokady-> Blokada Połączeń z Numerów Zastrzeżonych i masz spokój. Ja tak zrobiłem i od roku żadnych telefonów z mega super promocjami. Do tego jeszcze obsługa online-> podsumowanie-> moje zgody i tam zaznaczasz na co wyrażasz zgodę na co nie.
                  OIII 1.2 TSI 105 KM

Komentarz

• blind_walker
                    RS
                    • 2010
                    • 4533
                    • Octavia I combi (1U5)
                    • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

Dziś znowu telefon z orange... :evil:
                    mkII 20VT (600h worked)
                    Roooooomster

Komentarz

• McGan
                      RS
                      • 2010
                      • 3573
                      • Superb III (3V3)

Do mnie codziennie wydzwaniaja ale BlackList na Androida skutecznie ich blokuje
                      Jest: Kodiaq 2024 2.0 TSI 4x4 DSG Sportline, Nissan Patrol 2.8 1992 Long, Ford Mustang 4.6 V8 2010
                      Było: Audi S6 Avant Quattro 4.2 340KM 420Nm,​ Octavia 2 2.0 TDI BMM 230KM 490Nm, Ford Mustang 3.7 2012 350KM, Nissan Patrol 2.8 1995 Long, Opel Astra G 1.6

Komentarz

• SMOG_84
                        Rider
                        • 2009
                        • 395

Nieważne, która sieć - oni mają płacone od każdego załatwionego klienta, dlatego tak naciskają.
                        O2 1.9 TDI BXE ELEGANCE - SILVER ARROW

Komentarz

• ziutsane
                          RS
                          • 2007
                          • 2376

Zamieszczone przez hubert78
                          Zamieszczone przez ziutsane
                          Wracając do tematu sieci komórkowych. Przyszedł mi rachunek z Play na kwotę 108,83 PLN. Wydawało mi się trochę dużo, jako, że w zeszłym miesiącu nie byłem w żadnej delegacji zagranicznej. Sprawdziłem sobie poprzez usługę SMS, jaki rachunek mam do uregulowania i: 72 PLN. Czy ktoś próbuje mnie tutaj oszukać!? :evil:

Prawdopodobnie Saldo na rachunku miałeś na kwotę 108,8 (czyli na dzień wystawienia faktury miałeś miałeś zaległość którą doliczyli do faktury) W PLAY zawsze tak mam jak się spóźnię z zapłatą za FV
                          Zawsze płacę całość. Ciekawe, bo wyszło ok 37 PLN. Nie przypominam sobie, abym miał jakąś niedopłatę... w szczególności nie w p...e ni w oko nie mogę tego powiązać z czymkolwiek, bo abonament mam coś ponad 70 PLN...
                          Radio: C90r+XDP210EQ
                          Kable:Opt,Skyline,50 mm
                          Wzm:XES M1+FP 1.800
                          Glosniki: SUPREMO,CDM54,SQ6,Aliante

Komentarz

• kazik4x4
                            RS
                            • 2008
                            • 2728

Zamieszczone przez SMOG_84
                            Nieważne, która sieć - oni mają płacone od każdego załatwionego klienta, dlatego tak naciskają.
                            W Plusie w salonach firmowych pracownicy mają podpisać minimum 6 nowych umów miesięcznie.

Komentarz

• sew1981
                              RS
                              S_OCP MemberModeratorr
                              • 2009
                              • 10917
                              • Fiat

Wie ktoś z was o co idzie z tym? dostałem dziś sms z normalnego numeru orange i treści - " Jak podaje TVN24, trwa montaż 300 nowych fotoradarów. Wszystkie mają być uruchomione do końca listopada, ale automatyczny system ruszy dopiero w 2013 roku. (SA)"..... :shock:
                              I najdziwniejsze...za parę godzic dzwoni telefon stacjonarny tepsy i to samo odsłuchuje jako sms wysłany na stacjonarkę.
                              WTF is that? żadnych informacji przez komórkę nie mam aktywowanych....
                              Też to dostaliście?

Komentarz

• Ficu
                                Rider
                                • 2010
                                • 395

Sam mam numer w Oragne (zresztą jak cała rodzina)
                                i nie spotkałem sie jeszcze z czymś takim, i obym się nie spotkał
                                Chociaż fakt, pod koniec umowy wydzwaniają, bo przecież nie mogą stracić klienta
                                Faktury też nei są jakieś wygórowane czy coś, chwale sobie :wink:

Ewentualnie idź do kogoś ogarniętego w salonie Orange, i niech powyłącza kilka opcji,
                                tak samo musiałem zrobić jak codziennie przychodził mi sms z prognozą pogody za 2 złote z VAT-em, w moemencie zeżarło mi konto, poszedłem, porozmawiałem, i mam spokój
                                Auto-shop4x4
                                Klinika4x4.com

NOWE OPONY WSZYSTKICH MAREK! Okazyjne ceny! info PW.

Komentarz

• spc
                                  Elegance
                                  • 2012
                                  • 825
                                  • Octavia II combi (1Z5)
                                  • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Miałem w Orange prepaida, ale przynajmniej 2 razy w tygodniu miałem telefony z super zajebistymi ofertami abonamentu. Podobnie wcześniej miałem z Erą. Nie pomagało wysyłanie maili, mówienie konsultantom, że nie chcę takich telefonów - przez pół roku jazda w kółko. W końcu przeniosłem numer do Playa. Mam lepszy zasięg, niższe koszty i udało się załatwić i ustawić, żeby moje dane nie były "wykorzystywane do celów marketingowych przez podmioty współpracujące z Play" - nikt do mnie nie dzwoni z pierdołami. Trzeba się tylko wyraźnie o to upomnieć, bo niechętnie to wyłączają. A smsy z informacją o wystawionej fakturze i kwocie na niej również dostaję - ok. 10 dni przed upływem terminu płatności, ale to jest na plus.
                                  Piter
                                  tarasik.eu - tarasy i balkony z drewna i kompozytu
                                  KM i Nm dołożył gregor10

Komentarz

• sew1981
                                    RS
                                    S_OCP MemberModeratorr
                                    • 2009
                                    • 10917
                                    • Fiat

no tak macie racje, te o fakturze też mam i są spoko.
                                    Ale ten o fotoradarach to szok...o co come on? nic nie włączałem na pewno....tymbardziej że na tepse też przyszedł, mi to wali jakąś akcją ogólnopolską. Jestem jedyny, który dostał takiego smsa dziś?

Komentarz

• SMOG_84
                                      Rider
                                      • 2009
                                      • 395

Wczoraj znowu dzwonili - Usługi medyczne na terenie całego kraju

To się robi naprawdę męczące.
                                      Jakbym tak miał korzystać z każdej ich teleusługi to sam abonament miałbym chyba z 350 zł.
                                      O2 1.9 TDI BXE ELEGANCE - SILVER ARROW

Komentarz

• winni77
                                        RS
                                        • 2009
                                        • 2183
                                        • Octavia II combi (1Z5)
                                        • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Nie wiem co się tak stresujecie. Jest na klawiaturze telefonu/ekranu taki magiczny czerwony przycisk ze słuchawką. Po prostu go naciśnijcie.

A co do natręctwa, to kiedyś wypełniłem z ciekawości jakąś ankietę dotyczącą przedłożenia gwarancji auta - interesowało mnie tylko ile to by kosztowało. Dzwonili do mnie potem 2 razy dziennie, rano i po południu. Po 3 tygodniach dali se spokój (nigdy nie odbierałem) :lol:
                                        Mój "Batmobil"

Komentarz

• Wally
                                          RS
                                          • 2012
                                          • 3790
                                          • Volkswagen

Zamieszczone przez winni77
                                          Nie wiem co się tak stresujecie. Jest na klawiaturze telefonu/ekranu taki magiczny czerwony przycisk ze słuchawką. Po prostu go naciśnijcie.
                                          lepszym rozwiązaniem jest zielona słuchawka - i telefon gdzieś odłożyć :diabelski_usmiech
                                          Była Octavia II 1.9 TDI BXE by Wally

=> Superb II FL 1.6 TDI CAYC,
                                          => Volkswagen Passat City 1.6 TDI
                                          => Volkswagen Passat Variant 2.0 TSI DSG
                                          "Nie ma rzeczy niemożliwych... są tylko nieopłacalne..."

Komentarz

• Maicroft
                                            Moderator
                                            S_OCP MemberModeratorr
                                            • 2004
                                            • 25757
                                            • Audi

Trzeba wyslac do orangutana informacje, ze nie zezwalasz na przesylanie zadnych informacji marketingowych
                                            Spritmonitor.de

Komentarz

• Skfarek
                                              RS
                                              • 2010
                                              • 4795
                                              • Octavia I (1U2)
                                              • AXR 1.9 TDI PD 101 KM

Zamieszczone przez winni77
                                              ie wiem co się tak stresujecie. Jest na klawiaturze telefonu/ekranu taki magiczny czerwony przycisk ze słuchawką. Po prostu go naciśnijcie.
                                              tak tylko się wycfanili i dzwonią z różnych numerów wyglądających jak "zwykłe" a jak używasz telefonu np. do celów zarobkowych to skąd wiesz czy nie zrzucasz klienta i pozbywasz się potencjalnego zarobku?

PS. co do orange to ostatnie miesiące miałem tak samo, ale już niedługo będę z nimi bo powiedziałem im PAPA, zleciłem przeniesienie numeru i od ok. 2 tygodni jest cisza :P
                                              Moje MU: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=586830#586830
                                              6n leichtwagen: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=886072#886072
                                              Rozpórki, mocowania foteli: http://gorny-sport.pl/

Komentarz

• ruwado
                                                RS
                                                • 2009
                                                • 14885
                                                • Octavia IV (NX3)

wie ktoś może coś o nowym natręctwie z Orange? jakieś ubezpieczenie za 26 zeta w Amlico life (NW, polisa na życie do 200.000 zł). Tylko najpierw trzeba przystąpić, a potem można czytać OWU na moją sugestię, żeby najpierw przeczytać OWU, a potem podjąć decyzję - nie ma takiej opcji. W ciągi pierwszego miesiąca można najwyżej złożyć wypowiedzenie umowy :lol:
                                                pozdrawiam - Darek

Komentarz

• sew1981
                                                  RS
                                                  S_OCP MemberModeratorr
                                                  • 2009
                                                  • 10917
                                                  • Fiat

ruwado, coś dzwonili z jakims ubezpieczeniem kiedyś z orange do mnie tez, moze to to samo ,ale olałem i odłożyłem, jak baba jak zwykle naciskała.

Komentarz

Pracuję...